Vi bygger på 70 års erfaring

Siden 1950 har vi arbejdet målrettet for at udvikle nye og innovative løsninger

Dette understøttes af vores vision om at

med udgangspunkt i vores store netværk i ind- og udland vil vi være helt fremme omkring udvikling af fremtidens møde- og undervisningsrum

vi vil konstant udvikle nye produkter og koncepter, som udspringer af nye aspekter omkring læring og pædagogik

 

 

Milepæle i Nordisk Groups historie

Tag med på en rejse i tiden. En spændende rejse hvor ideen udviklede sig under krigen og hvor Marshall lån efter krigen  muliggjorde en gennemførelse af drømmen om at starte en tavlefabrik.

1950
1951
1956
1960
1973
1975
1978-85
1984-90
1985
1999
1992
1998
2003
2005
2011
2012
2017
2019
1. februar 1950 startede Poul Sørensen Nordisk Skoletavle Fabrik med en stærk tro og et Marshall lån i ryggen.
Til opstart blev bedste reklame udført af konkurrenten – trykt i arkitektbladet – det pirrede til kundernes nysgerrighed om at hilse på den nye udbyder!
Rejsegilde på ny fabrik i udkanten af Kolding – nærmest ude på landet!
Første eksport til Pakistan af Poul Sørensens egen opfindelse af skriveoverflade der blev sprøjtet på carton og eksporteret i ruller af 20 meter. Dette produkt holdt ved indtil flytningen af virksomheden i 2005.
Nordisk Skoletavle Fabrik var fast leverandør til Ole Parks åben plan skoler og de første flextavler på skinner blev hængt op på Scanticon i Århus. Poul Sørensen udviklede Ole Park farven dueblå til skrivetavler.
25 år’s jubilæum med fuld musik af Kolding pigegarde. Hr. og Fru Sørensen i første række.
2 generation indtrådte i virksomheden og udvikling af det første konferencesystem på skinner “Moduline” blev introduceret på markedet.
Produktet fulgte bølgen med hele etableringen af konferencehoteller i danmark
Virksomheden får stor eksport til hele Mellemøsten og her kan fremhæves den største tavleordre til Qatar Universitet med indkøb af udelukkende tavler til en værdi af Kr. 4 mio. dengang.
Nordisk Skoletavlefabrik står på messe i Indonesien og etablering af eksport til Fjern Østen er en realitet efterfulgt nogle år senere af Rusland.
Efter en del års eksport til Hong Kong opretter vi selskab i Hong Kong med kinesisk partner for afsætning af vore produkter i Hong kong og Kina.
Vores konference koncept “Moduline” er så populær at vi beslutter os for at være fast beboer på Scandinavian Trade Mart – og vinder ved indflytningen årets RUM PRIS i 1992.
Der generationsskiftes og 2. generation Pia Thybo køber virksomheden.
Blikket går mod Europa og vi etablerer søsterselskab i Tyskland med konceptet “Det fleksible klasselokale”. Det tyske selskab afsætter stadig vore produkter i hele Tyskland, Østrig, Schweiz og Sydtirol.
Virksomheden flytter i helt nyt domicil som muliggør den sammenhæng og helhed som har været ideen i mange år. Domicilet indeholder produktion, administration og innovations- og konferencecenter. Arkitekten som forstod vore tanker og tegnede domicilet, faldt på Otto Wagner.
I 2011 træder 3 generation ind i firmaet – Tanja og Nicky Thybo.
Nordisk Skoletavle Fabriks møbel samarbejdspartner på det tyske koncept går konkurs og vi beslutter at udvikle vores helt egen møbellinje i løbet af 2013 og 2014.
Nordisk Skoletavle Fabrik skifter navn til Nordisk Group da det gamle navn giver et forkert billede – vi er ikke længere kun en tavlefabrik men et firma der udvikler koncepter.

Efter lang overvejelse beslutter vi at beholde en lille del af det gamle navn “Nordisk” da vi ikke ønsker at kaste alt over bord og tilføjer Group der indeholder vores forskellige kompetence områder.
Som en stor nyhed introducerer Nordisk Group en CO2 reducerende tavleserie “Earth” – en ide kreeret af 3 generation i Nordisk Group.

Den overholder FN’s verdensmål omkring ansvarligt forbrug og produktion.
Hold dig orienteret om nyheder og få håndplukket inspiration direkte i din inbox
+