Kirsebærhavens Skole

Vi har som skole været en større renovering og udbygning igennem. I denne proces tænkte vi også læringsmiljø og læringsrum ind. Vi havde en ambition om, at vores skole skulle ”emme af læring”, så snart man trådte ind på matriklen. Alle elever både store og små skal kunne lære noget over alt. Det betyder også, at læringsrummet hurtigt skal kunne forandres, derfor ville vi have møbler som ikke vejede for meget, møbler der hurtigt kunne flyttes rundt, møbler der kunne stilles op på mange måder og møbler med et flot design. Derfor faldt vores valg på Nordisk Group. Bordene er lette og med buede kanter uden lister, som pilfingre kan ødelægge. De runde hjørner betyder, at arealet på bordpladen er større og hjulet på benet i den rette vinkel gør, at eleven hurtigt kan flytte sit bord, hvilket giver den optimale løsning mht. fleksibilitet. Fx plejer vores Gårdmænd at skulle slæbe borde fra kælderen til fællesrummet til terminsprøverne. Denne gang tog hver enkelt elev sit bord og sin stol og rullede det ind i Fællesrummet og her kunne alle elever nu sidde ved et godt bord og en ordentlig stol. Det at bordene er i flere højder og at stolene er i flere udgaver som passer til de forskellige aldersgrupper og så stadig designmæssig passer til hinanden havde også stor indflydelse på vores valg.

Med møblerne til eleverne har vi nu skabt et lyst indbydende fleksibelt læringsrum – næste udfordring var nu, hvad stiller vi op med lærerens bord?

Her var Nordisk Group fantastiske, de gik i dialog med personalet og udviklede lige præcis den lærerpult, som virker hos os. Lærerpulten er høj, så det er muligt at stå ved den og samtidig konstrueret således, at læreren kan siddes på en høj stol, ydermere er den på hjul, så den kan flyttes rundt i rummet og prikken over i’et er, at der er kroge til tasken eller kaffekoppen. Vi har samtidig nu også fået en trådløs løsning til vores Inter Aktive Tavler.

Det bedste bevis på, at Nordisk Group er det rigtige valg er, at eleverne i stor stil kommer til mig og siger “ Lauge hvor er det dejligt med de nye borde og stole”, “ Lauge vi er bare så glade for de nye borde og stole, nu er det let at lave ny grupper eller stilleplads”

Det er fantastisk, at personalet har fået en mulighed for at ændre læringsrummet i forbindelse med den varierende undervisning.

Venlig hilsen
Anette Lauge
Skoleleder
Kirsebærhavens Skole

Hold dig orienteret om nyheder og få håndplukket inspiration direkte i din inbox
+